ABD’nin Louisiana eyaletine bağlı New Orleans kentinde bir kişi aracıyla kalabalığın arasına daldı. Daha sonra aracından inen şahıs, etraftakilere ateş açtı.
Şehrin turistik Bourbon Caddesi’nde gerçekleşen söz konusu saldırıda, en az 10 kişinin öldüğü 30 kişinin yaralandığı ifade edildi. Saldırganın, polisle çatışması sonucu öldürüldüğü aktarıldı.
New Orleans Emniyet Müdürü Anne Kirkpatrick, “Olayı gerçekleştiren sürücü aracından inip ateş açtı. Bu kasıtlı bir saldırıydı. Olabildiğince fazla insanı öldürmeye çalıştı. Yaralılar arasında 2 polis memuru da var.” dedi.
New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell, olayın bir terör saldırısı olduğunu ve hala araştırıldığını belirterek, “New Orleans şehri bir terör saldırısından etkilendi.” diye konuştu.
Federal Soruşturma Bürosu (FBI) adına soruşturmayı yürüten Althea Duncan ise, “Bu bir uluslararası terör olayı değil.” dedi. FBI New Orleans Yetkilisi Duncan, “Vaka üzerinde çalışmaya başladık. Olay yerinde el yapımı patlayıcılar bulduk. Herkes buradan uzak dursun.” uyarısında bulundu. FBI’dan daha sonra yapılan açıklamada, olayın bir “terör saldırı” olarak araştırıldığı kaydedildi.
Louisiana Valisi Jeff Landry, X hesabından, “Bu sabah erken saatlerde Bourbon Caddesi’nde korkunç bir şiddet olayı meydana geldi. Olay yerine yakın olan herkesi bölgeden uzak durmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı
Kaynak;Haber 7
GENEL
23 Nisan 2026GENEL
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026SPOR
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026SPOR
23 Nisan 2026SPOR
23 Nisan 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Kamuda Bayram Tatili 9 Gün Oldu
65106 kez okundu
2
En düşük emeklilik aylığı 14 bin 469 lira oldu
47758 kez okundu
3
Van’ın Başkale ilçesinde kaçak eşya ve gıda maddesi ele geçirildi
44845 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’yi test etti
27309 kez okundu
5
Van’da 113 İşçi Alımı: Kura Tarihi Belli Oldu!
24683 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.