Van’ın Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü, Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Yeşeren Düşler Bakım Merkezini ziyaret ederek, Mobil HPV Tarama Aracı ile bakım merkezinde kalan kadınların ücretsiz HPV taramalarını gerçekleştirdi.
Taramayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş, serviks kanserinin kadınlarda dünya genelinde meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra dördüncü sıklıkta görüldüğünü belirtti. Dr. Gümüş, “Serviks kanseri, özellikle erken evrelerde belirti vermeyebilir” dedi.
Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi’nin mobil araçlarla ilçenin farklı noktalarında taramalarını sürdürdüğünü dile getiren Dr. Gümüş, “Mobil tarama araçlarımızla vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Amacımız, kadınlarımızın serviks kanserine karşı bilinçlenmesini sağlamak ve erken teşhisle hayat kurtarmaktır” diye konuştu.
Yeşeren Düşler Bakım Merkezinde gerçekleştirilen taramalar, burada misafir edilen kadınlar için büyük bir fırsat oldu. Sağlık ekipleri, taramaların yanı sıra katılımcılara serviks kanseri ve HPV hakkında bilgilendirme yaparak farkındalığı artırmayı hedefliyor.
GENEL
11 Şubat 2026GENEL
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Kamuda Bayram Tatili 9 Gün Oldu
65088 kez okundu
2
En düşük emeklilik aylığı 14 bin 469 lira oldu
47744 kez okundu
3
Van’ın Başkale ilçesinde kaçak eşya ve gıda maddesi ele geçirildi
39714 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’yi test etti
27295 kez okundu
5
Takva: Van Shopping Fest çok önemli
18092 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.