Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki bazı belediyelere yönelik başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında önemli gelişmeler yaşandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, haklarında verilen gözaltı kararları doğrultusunda gözaltına alındı.
Soruşturmanın merkezinde, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Aktaş’ın yönettiği suç örgütünün bazı belediye başkanları ve üst düzey belediye yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri yönlendirdiği iddia ediliyor.
Aktaş’a Ait Firmalarda Çalışanlar Tanıklık Etti
Soruşturma, daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın verdiği bilgiler ile ivme kazandı. Aktaş’a ait firmalarda çalışan tanıkların yanı sıra, halen tutuklu bulunan bazı şüphelilerin ifadeleri ve sundukları belgeler, belediyelere uzanan rüşvet zincirini gün yüzüne çıkardı.
Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir rüşvet soruşturması kapsamında ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gözaltına alındığı bildirildi.
GENEL
17 Temmuz 2025GENEL
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025SPOR
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025SPOR
17 Temmuz 2025SPOR
17 Temmuz 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.